Регіон — пров.Юннань, Китай
Врожай – 2023 рік
Термін зберігання, років – 3
Опис Червоний чай Дянь Хун Сун Чжень Соснові голки
Справжній Дянь Хун Сун Чжень «Соснові голки»
Дянь Хун Сун Чжень (滇红松针 dianhong songzhen) – червоний чай «Соснові голки» з провінції Юньнань, зібраний поблизу озера Дянь Чі.
Щодо молодого чаю «Соснові голки», що з'явився на початку 20 століття, має досить великий лист, який у процесі виробництва скручується і має форму голки. Чай являє собою купаж (суміш) висушеного листя та тіпси, тіпса зазвичай золотистого кольору.
Місце зростання чайних плантацій – понад 1000 метрів над рівнем моря. Вологий, майже субтропічний клімат дозволяє чайному листу даного сорту накопичити багато корисних речовин. Технологія виробництва передбачає прекрасну безпеку всіх корисних речовин від поліфенолів до амінокислот.
Розширює судини, знижує тиск, дещо частішає серцебиття, чим посилює кровообіг. Через малий вміст кофеїну цей чай можна пити як вранці, так і ввечері.
Дянь Хун Сун Чжень вважається одним із найкращих для зігрівання. Однак і в спеку він дуже добре вгамовує спрагу. Міцний та тонізуючий настій цього чаю найбільше сподобається чоловікам.
Найбільш високосортні зразки Дянь Хун Сун Чжень у традиційному китайському чаювання Пін Ча витримує близько 10 заварювань. Колір настою чаю "Соснові голки" від помаранчевого до яскраво-червоного.
Аромат багатогранний пахучий, із фруктовими нотками, повітряний. Пахне сухофруктами, прелим сухим листком та какао. Смак терпкий, трохи солодкуватий із медовим післясмаком.
У чаї немає лимона, але він ніби там є, це не кислота, а приємна кислинка. Декілька крапель лимонного фрешу в чашку. Мед, квіти, злаки, що набирають силу, кешью. Є що пошукати у цьому чаї для себе та є, що знайти!
Заварюється, як і всі червоні чаї, у глиняному чи фарфоровому посуді. Підійде і скло, але воно швидко віддає тепло, і чай може не встигнути віддати весь свій аромат. Найкраще заварювати цей чай протокою, щоб максимально повно розкрити закладений у сировину потенціал.