-
+85-90 °C
-
4-5 мин
-
350 мл
-
3-4 гр
Збір — Україна
Регіон – Карпати, Полісся
Врожай – 2023 рік
Термін зберігання, років – 2
Харчова цінність: білки – 5, жири – 3, вуглеводи – 9, ккал/100г – 103;
Опис Іван-чай з розою ферментований
Іван-чай з додаванням пелюсток і бутонів троянд має яскраво виражену тонізуючу властивість і аромат квітучої троянди. Пелюстки квітучої троянди, за китайською філософією, прискорюють кровообіг, покращують настрій і роблять особу світлою і красивою. Такий чай є хорошим антисептиком, має противірусні і антибактеріальні властивості.
Чай з трояндою п'ють при застуді, як відхаркувальний засіб. Також він має властивість піднімати настрій, виводить із стану депресії. Настій з пелюсток троянди заспокоює слизову оболонку шлунку і кишечника, корисний при захворюваннях ШКТ. І найголовніше цей чай має дуже ніжний солодкуватий смак і яскравий аромат з фруктовими нотками. Тому Вам забезпечена насолода і гарний настрій за чашкою чаю з пелюсток троянд.
Чим особливий іван-чай?
- Іван-чай — це традиційна лікарська рослина, яку піддали ферментації для максимального збереження смаку та аромату.
- Готовий напій має легку вишневу терпкість та красивий брунатний колір.
- Не містить кофеїну, але має м'яку тонізуючу дію на організм.
- Багатий на вітамін С та антоціани, які зменшують запальні процеси і укріплюють імунітет.
- Іван-чай містить дубильні і слизові речовини. Вони захищають слизову шлунку від запалень, подразнень та пригнічують патогенні бактерії в кишківнику.
Як заварювати та вживати іван-чай?
Для приготування найкраще використовувати порцеляновий чайничок.
2-3 ч.л. сухого чаю залийте 500 мл гарячої води (не більше 90 °С) та дайте настоятись 5-10 хв. Можна заварювати кілька разів.
З ложечкою натурального меду іван-чай смакує ще краще
Добре поєднується з десертами та різноманітними солодощами.
Дітям чай можна давати з 2 років. Починайте з 50 мл і стежте за реакцією.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати у період гострої фази харчової алергії, виразки шлунку та полінозу.
- Вживати при підвищеному згортанні крові та схильності до тромбозів.