-
+85-90 °C
-
4-5 мин
-
350 мл
-
3-4 гр
Збір — Україна
Регіон – Карпати, Полісся
Врожай – 2023 рік
Термін зберігання, років – 2
Харчова цінність: білки – 5, жири – 3, вуглеводи – 9, ккал/100г – 103;
Опис Іван-чай "Мята" листовий 100 г
Іван-чай з листям м'яти має м'який аромат свіжіше за м'яту.
Незвичайне поєднання листя зніту і м'яти створює прекрасний купаж ароматів і смаків, що мають корисні властивості. Листя м'яти завдяки наявності в них ментолу має антисептичні властивості. Антимікробні властивості рослини поширюються на усі види патогенних бактерій в шлунково-кишковому тракті. Настої з трави м'яти перцеву мають заспокійливими, спазмолітичними, жовчогінними, антисептичними і болезаспокійливими властивостями, а також чинять рефлекторну коронарорасширяющее дію.
Рецепти приготування : Настій: 20гр. чаю на 200мл. окропу, настоювати 2 години, процідити, приймати 3-4 рази в день по 1-ій ст. л. перед їдою. Відвар: 15гр. Чаю на 200мл. гарячої кип'яченої води, 15 хв. кип'ятити, настоювати 1час, приймати 3 рази по 1.ст.л. перед їдою. Звичайний: 15гр. чаю залити окропом 200мл., наполягати 15 хв.
Термін зберігання : 24 місяці.