OnlineShop Tordo
Інформація
Пошук

Те Гуань Інь (Тігуанінь)

Чай Османтус оолонг (улун)
0
00870
г
95 ₴
Чай Улун Те Гуань Інь Ван
0
00637
г
75 ₴
Чай Улун Те Гуань Інь Свіжий аромат
1
00654
г
80 ₴
Відображено 1 по 3 з 3

Відгуки покупців

Улун Те Гуань Інь – досконалість, у якої немає меж!

 Улун Те Гуань Інь, купити який можна на цій сторінці – це не просто чай, а справжня досконалість. Його високо цінують не тільки в Китаї, але і в нашій країні за унікальний смак, нестандартне забарвлення і чарівний аромат. У перекладі його назва звучить як «залізна богиня милосердя» і повірте це не просто так! Вважається, що готовий напій здатний зарядити божественною силою того, хто його спробує. І це ще далеко не всі цікаві факти про цей сорт, але поговоримо про це все по черзі.

Що таке чай Те Гуань Інь? У чому його унікальність?

  Улун Те Гуань Інь, ціна на який в нашому магазині вас приємно здивує, відносять до велико листового сорту чаю із середнім рівнем ферментації. Це за великим рахунком щось середнє між зеленим і чорним чаєм.
Чи знали ви, що ...
Те Гуань Інь, на сьогодні, є одним з найбільш знаменитих і елітних улунів, які вирощують на півдні Китаю. Він входить в топ-10 імператорських чаїв.

  Головна особливість улуну Те Гуань Інь полягає в технології його приготування. При сушінні висушують тільки зовнішню сторону листа, а внутрішню – залишають необробленою.


  До речі, варто відзначити, що на відміну від безлічі інших видів улунів для виготовлення Те Гуань Інь використовують не молоді, а більш зрілі листки, як правило, округлої форми, які дозрівають набагато довше від інших. За цей додатковий час, листя накопичують в собі у 2-3 рази більше корисних мікро і макроелементів, а особлива обробка сировини дозволяє їх всі зберегти.

Цікавий факт
Поява улуну пов'язана з багатьма легендами. Наприклад, в одному з оповідань говориться, що в невеликому містечку під назвою Сіпін, жив дуже вірянин на ім'я Вей Інь. Щодня він ставив чашку свіжого чаю перед пам'ятником великої Бодхисаттви Гуань Інь. І одного разу уві сні до нього прийшло божество і повідало про чудо кущі, що ростуть в западині між величезних скель. Богиня дозволила взяти один з них і посадити його біля свого будинку, але тільки за умови, що чоловік поділиться зібраним урожаєм з іншими. Звідси пішла і назва улуну, яка з'явилася в результаті поєднання імені божества, і імені першої людини, якій вдалося приготувати цей дивовижний чай.

Сьогодні, вирощуванням сировини для виробництва цього улуну займаються багато жителів в Китаї. Проте історичною батьківщиною Залізної Богині Милосердя є південно-фуцзяньській провінції Піднебесної, а саме барвиста провінція під назвою Аньси.

Щоб зрозуміти, що таке цей чай потрібно звернути увагу на його склад. Як правило, це чайне листя зібране в високогір'ї в різний час і заготовлене за різною технологією.


Оскільки сировину для виробництва улуну збирають в різні пори року, то логічно, що смак і користь готового напою буде різним. До речі, від цього буде залежати і ціна на Те Гуань Інь. Найдорожчим і до того ж одним із найсмачніших вважається чай, сировина для якого збиралась восени.

Цікавий факт
В осінній період збирають близько 15% врожаю. Зібране листя вже гарненько дозріло і тому напій заварений з них володіє найбільш чітко вираженим смаком і ароматом. Вартість його досить висока, хоча він повністю вартує витрачених вами грошей.

  Сировина зібрана навесні становить в середньому 40-50% від річного врожаю. Ціна такого продукту буде значно меншою, але і якість вже буде зовсім не такою як потрібно. Листя зібране взимку – вважається найбільш низькоякісним і коштує дуже дешево. Влітку урожай з кущів збирають 1-2 рази, залежно від погоди, яка була протягом сезону. Якість готового улуну літнього збору є чимось середнім між осіннім і весняним чаєм.

Як виробляють улун Те Гуань Інь

  Традиційно, збір чайного листя проводять вранці і тільки вручну. Збирають верхні 3-4 листки з куща, на яких немає візуальних пошкоджень. Після цього, вся сировина акуратно розміщується на стелажах з бамбука і залишається під відкритим сонцем, на свіжому повітрі стояти кілька днів. Потім листя трохи підсушують і відправляють в центрифугу. Тут воно окислюється і з нього виходить зайвий сік. Коли сировина досягла потрібного рівня ферментації її знову розсипають на свіжому повітрі для повторного провітрювання.
Чи знали ви, що ...
Вважається, що монахам вдалося колись навчити диких мавп збирати чайне листя з яких виробляють сучасний улун Залізна Богиня Милосердя. Зібраний чай мав унікальний смак і аромат. Багато років він поставлявся тільки до імператорського двору, правителю Цянь Лун і тільки через десятки років став доступним звичайним жителям Піднебесної.

 

  До речі, і до сьогоднішнього дня в Китаї чай Те Гуань, так і називають деякі місцеві жителі - «улун зібраний мавпами».
 

  Скручують листя вручну або за допомогою спеціалізованих машин. В результаті велике листя перетворюється в акуратні невеликі кульки, приблизно одного розміру, які при заварюванні знову розкриваються подібно квітці навесні. На завершальному етапі – сировину сушать у великих духових шафах, потім сортують і фасують в пачки.

Різновиди улуна Те Гуань Інь

Залежно від корисних властивостей та особливостей обробки Те Гуань Інь ділять на кілька підвидів. Відрізнити їх можна по доданій в назві словесній приставці:
  • «Лао» – піддається найбільшому рівню ферментації, ніж інші види улунів. Після заготівлі сировини – чай залишають настоюватися при певних умовах як мінімум на 3-4 роки. Завдяки цьому готовий напій сильно відрізняється за смаком від звичного нам улуна Те Гуань Інь;
  • «Цинь Сян» – чай, котрий піддається мінімальній обробці і ферментації. Завдяки цьому забарвлення готового настою має легкий зеленуватий відтінок, ніжний аромат і трішечки квітковий присмак;
  • «Мао» – не сортується окремо від черешків, завдяки чому в своєму складі містить велику кількість ефірних масел. Залежно від того в яких кліматичних умовах виростало листя змінюється колір, аромат і навіть забарвлення готового настою. Як правило, улун набуває ніжного зеленувато-золотистий колір, і залишає після себе злегка вловимий трав'яний післясмак;
  • «Нун Сян» - міцний чай з відчутною масляною структурою. Листя для виробництва цього улуну збирають тільки восени. Під час обробки сировина піддається досить високому рівню ферментації, завдяки чому, готовий настій має терпкий смак і яскравий бурий колір;
  • «Ван» – це елітний сорт чаю цієї лінійки улунів. Для його виробництва використовують тільки добірне чайне листя. Готовий настій має світле бірюзове забарвлення, злегка пряний смак і ніжний квітковий аромат.

  Не дивлячись, на досить великий асортимент цих улунів найбільш популярним все-таки вважається чистий Те Гуань Інь. Його смак складно описати словами, а аромат, який зачарує вас тієї ж митті як ви його відчуєте – просто чарівний. До того ж готовий настій несе в собі колосальну користь для організму.
 

Чи знали ви, що ...
Дуже легко можна відрізнити оригінальний Те Гуань Інь від підробки. Справжній настій володіє наступними характеристиками:

  • Свіжозаварений чай має світло-салатове забарвлення, в якому ледь помітні непримітні нотки бірюзи. При повторних заварюваннях темний колір стає більш блідим або навіть ледь помітним;
  • Смак - терпкий, злегка пряний;
  • В ароматі відчуваються квіткові нотки з солодкуватим присмаком меду;
  • Післясмак – солодкуватий, характеризується відчуттям слабких ноток бузку.

У чому користь улуна Те Гуань Інь?

Доведено, що улун Те Гуань Інь – є одним з найбільш корисних видів чаю на сьогодні. У його складі практично повністю відсутній такий елемент як теїн, який властивий для більшості видів китайських улунів і здатний активізувати роботу нервових клітин. Те Гуань Інь, навпаки, дозволяє зняти нервозність і стрес. Крім того, регулярний прийом цього напою сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, поліпшенню обмінних процесів в організмі і стабілізації рівня артеріального тиску. І це ще далеко не все!
 

Цікавий факт
В давні часи китайські ченці для входження в транс пили саме Те Гуань Інь. Секрет весь полягає в тому, що після вживання цього напою людина отримує легку ейфорію. Уже з першого ковтка, відчувається приплив життєвої енергії, а по тілу розтікається блаженне і заспокійливе відчуття теплоти.


  Але ніяких наркотичних або галюциногенних речовин в чайному листі абсолютно немає. Досягнення подібної ейфорії пояснюється багатьма фахівцями великою концентрацією вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, що взаємодіють між собою при приготуванні улуну.

 

  Улун Залізна Богиня Милосердя також добре захищає порожнину рота від різного роду інфекцій (бактеріологічного і інфекційного походження). Тривалий прийом цього чаю дозволить зробити шкіру гладкою, ніжною і пружною.
 

  У щойно звареному чаї Те Гуань Інь повно різних вітамінів і мінералів. Зокрема це вітаміни групи В, С, а також мінерали - калій, фтор, залізо, селен і безліч інших мікрокомпонентів. Такий склад забезпечує безперебійну роботу всіх життєво важливих систем і органів в організмі людини.
 

  Велика кількість корисних компонентів в готовому настої Те Гуань Інь дозволяє вживати його не тільки в профілактичних цілях. Ефективним прийом цього напою буде при безсонні, депресії і деяких нервових розладах. Корисно вплине улун на організм і при проблемах з системою травлення.
 

  До речі, багато дієтологів рекомендують пити чай Те Гуань Інь з ранку, натщесерце з метою очищення організму від токсинів і шлаків. Це сприяє швидкому схудненню навіть при мінімальних фізичних навантаженнях.
 

  Варто відзначити, що регулярний прийом улуну Залізна Богиня Милосердя дозволяє запобігти появі різних новоутворень в організмі. Вважається, що при онкологічних захворюваннях він частково здатний уповільнити зростання ракових клітин.

Як правильно приготувати?

Щоб отримати від будь-якого чаю користь, його слід правильно приготувати і улун Те Гуань Інь – не виняток. Важливу роль при заварюванні цього напою грає все – посуд для заварки, температура води, час настоювання і навіть, взагалі, ваш настрій! Всі ці деталі дозволяють перетворити звичайне приготування напою в справжню церемонію.


Отже, розберемося як все-таки потрібно заварювати улун Те Гуань Інь:

  • По-перше, слід використовувати очищену воду (бажано набрану з природних джерел або хоча б бути в пляшці, але категорично не з під крану). Вам буде потрібно попередньо її закип'ятити і остудити до 80-85 градусів.
  • По-друге, посуд в якій буде заварюватися чай має бути з порцеляни або хоча б з глини. Рекомендується перед заварюванням обдати чайник окропом;
  • По-третє, першу заварку слід злити і залити знову. Це необхідно, щоб прибрати з напою бруд і чайний пил;
  • По-четверте, не варто перевищувати кількість проток, адже інакше напій втратить всі свої корисні і смакові властивості.

  Це все загальні рекомендації, яких слід дотримуватися не тільки при приготуванні улуну Те Гуань Інь, але і всіх інших видів китайського чаю.
 

  Що стосується самого приготування настою Те Гуань Інь, то вам буде потрібно в чайничок для заварки насипати суху заварку (з розрахунком, що на 10 г необхідно близько 0,2 л води) і залити його трохи охолодженою гарячою водою. Далі – злийте заварку і повторіть ці ж дії, але воду вже залиште. Кожну наступну протоку рекомендують збільшувати в середньому на пів хвилини. Всі наступні повторення циклу роблять чай більш насиченим і відкривають в ньому нові смакові якості.
 

Важливо!
Врахуйте, що готувати одну і ту ж заварку улуну Те Гуань Інь можна не більше 15 разів.

Як зберігати

  Залізна Богиня милосердя – це, напевно, один з найбільш примхливих до зберігання видів чаю. При неправильному зберіганні він швидко може втратити свій чарівний аромат і, звичайно ж, смак. На Україну його постачають у вакуумній тарі, при мінімальному попаданні на пакети сонячних променів. Тому після розпакування ви повинні зберігати в не менше сприятливих умовах.
 

  Для зберігання улуну Те Гуань Інь рекомендується використовувати скляну або глиняну тару, з добре прилеглою кришкою. Ясна річ, також, що звичайна кухонна полиця для цього не підійде, через те, що на кухні температура повітря часто змінюється при готуванні їжі і призведе до швидкого псування чаю. Зберігати слід в прохолодному, погано освітленому місці, наприклад, в коморі.
 

  І так, тепер ви знаєте чим так особливий улун Залізна Богиня Милосердя, які у нього є корисні властивості і як його правильно готувати! Вам залишилося тільки замовити Те Гуань Інь в нашому магазині і насолодитися його ідеальним смаком і ароматом!