OnlineShop Tordo
Інформація
Пошук

Молочний Улун

Чай Молочний Улун (Тайвань) 5 г
0
00840
шт
12 ₴
Молочний улун Класика
1
00646
г
50 ₴
Тайваньский Молочний Улун Преміум (о.Тайвань)
1
00636
г
135 ₴
Відображено 1 по 3 з 3

Відгуки покупців

Молочний улун — улун в якому немає ні краплі молока

Сьогодні, знайти молочний улун можна в меню практично будь-якого ресторану. Частенько його можна побачити та на полицях в супермаркетах. Але якщо ви хочете купити молочний улун в Києві високої якості, тоді робити це потрібно в сертифікованих магазинах, наприклад, в таких, як ми. Наш магазин є офіційним дистриб'ютором китайських, а також індійських чаїв по всій території України. До того ж ми надаємо гарантію на весь асортимент товару.

Що таке молочний улун? Скільки в ньому молока?

Молочний улун – це не один вид чаю, а ціле сімейство слабо або середньо ферментованих китайських чаїв. Визначити цей сорт найчастіше можна уже за назвою, в якому часто присутнє поєднання слів «Най Сян», що при перекладі на нашу мову звучить як «ароматне молоко».
Цікавий факт
Молочні улуни виробляють без єдиної краплі молока. Домогтися приємного молочного аромату вдається шляхом штучних ароматизаторів.

Головну роль грає чай-основа, саме вона визначає наскільки смачним і корисним буде готовий чай. Як правило, для виробництва китайських улунів використовують чайне листя зібране на Тайвані або ж в казковій провінції Фуцзянь.


Ви здивовані? Ось тільки не поспішайте відразу ж закривати ці сорти для себе, через те, що дізналися один з їх секретів! Вони вас зможуть ще гарненько здивувати, повірте нам.

Трішки історії

Одного разу методом експериментів і помилок був виведений тайванськими майстрами селекційний сорт чаю, який досить швидко отримав великий попит не тільки на своїй батьківщині, але і в Європі. Головною родзинкою напою була ніжна, злегка помітна молочна нотка карамелі. Завдяки цьому сорт і отримав свою романтичну назву — Цзінь Сюань.

З метою удосконалити молочний улун або просто в якості чергового експерименту в його склад стали додавати різні штучні ароматизатори.

Чи знали ви, що ...
У Китаї практично не п'ють молочний улун, через те, що місцеві жителі не визнають ароматизовані чаї. В основному їх виробляють для експорту в європейські країни, зокрема в Лондон і Великобританію.


Сьогодні, купити чай молочний улун можна у двох видах:

  • Натуральні (без ароматизаторів);
  • Штучні (з різними ароматизаторами).

Перші, так звані, натуральні сорти — це єдині улуни, які мають у своєму смаку природні ніжні вершкові нотки. Відчуваються вони ледве помітно. Проте саме через цю особливість вони високо цінуються. Інтенсивність смаку готового настою залежить не тільки від листя основи, але і від самої технології обробки сировини. Заздалегідь передбачити наскільки яскравим і тривалим буде посмак просто нереально, тому кожна окрема партія має свої відмінні риси.


Штучний, ароматизований улун часто можна зустріти на прилавках більшості магазинів, супермаркетів і кав'ярень. Деякі продавці намагаються продати його в якості натурального, справжнього молочного улуну, а інші та зовсім не розуміють в чому різниця. Проте, факт залишається фактом — зустріти ароматизований сорт в Україні можна набагато частіше ніж купити чай молочний улун хорошої якості.

Виробництво

Виготовляють молочний улун за стандартною методикою, як для всіх середньо ферментованих чаїв. Різниця тільки в тому, що молочний — ще й ароматизують.


Для виробництва молочних улунів, на відміну від інших їх побратимів, використовують не молоді, а старе, зріле листя. Збір проводять зі дорослих чагарників в осінній період.


Після збору, чайне листя сортують по кошикам, розкладаючи по дну щільним прошарком. Потім кошики виставляють в темне і прохолодне місце. Сировина весь час знаходиться під ретельним наглядом майстрів, щоб вдалося домогтися потрібного рівня ферментації. Чайне листя акуратно перемішують щогодини. Потім сировину висушують і з допомогою штучних ароматизаторів надають йому смак.

Чи знали ви, що ..
Ароматизаторів для обробки чайного листя — багато. В результаті на ринку чайної індустрії можна зустріти досить великий асортимент молочних улунів з різними смаками — карамелі, ванілі, какао, і т.д.

Ми рекомендуємо вам купити молочний улун зі слабо вираженим смаком молока, через те, що в ньому найменша кількість хімії, а користі набагато більше, ніж в ароматних молочних чаях.

Цікавий факт
Молочний улун — не єдиний сорт чаю, який піддається ароматизації. Проте він найбільш популярний в цій категорії. Його світове лідерство пов'язано, навіть не так з його смаковими особливостями, як з досить сильною маркетинговою компанією.

У чому особливість молочного улуну

Як ми говорили, молочних і, втім, навіть ароматизованих чаїв існує досить багато. Виникає логічне тоді питання — як вибрати молочний улун високої якості та не натрапити на підробку? Давайте ми допоможемо вам в цьому розібратися.


Перше і найголовніше правило оцінки якості більшості видів улунів — це візуальний вигляд листя. Воно повинно бути скручене в невеликі кульки, приблизно однакового розміру, без яких-небудь дефектів. У чаї не повинно бути ніякого пилу або подрібнених шматочків листя.


В ароматі повинні відчуватись легкі молочні нотки. При дегустації аромат, втім, як і сам смак не слабне, а навпаки навіть — починає потрішки розкриватися, набуваючи щоразу нові нотки. Чай залишає після себе ніжний, солодкий посмак.

Чи знали ви, що
Занадто яскраво виражений смак молока в чаї говорить про те, що швидше за все ви купили низькоякісний улун. За допомогою великої кількості синтетичних ароматизаторів недобросовісні виробники таким чином ховають поганої якості сировину.

Відмінною особливістю високоякісного улуна можна назвати та відчуття зміни смаку від одного протоку до іншого. При повторному заварюванні молочні нотки не змінюються, а ось те як розкриваються інші присмаки — вас неодмінно здивує!

Пийте молочний улун і не хворійте

Натуральний молочний улун містить у своєму складі близько 400 корисних компонентів. Це вітаміни різних груп, ефірна олія, макро і мікрокомпоненти. Включивши молочний улун у свій щоденний раціон, можна:
  • Привести в норму роботу нервової системи. Перебувати завжди в гармонії зі своїми думками, тілом та душею;
  • Зняти напругу і втому після важкого робочого дня;
  • Позбутися від зайвих кілограмів, очистити організм від шлаків і токсинів. Поліпшити метаболічні процеси в організмі;
  • Поліпшити колір шкіри, стан волосся і нігтів.
Варто відзначити, що це далеко ще не вся користь, яку дарує молочний улун. Домогтися максимального результату від його приймання можна за умови правильного заварювання.

Як приготувати

Готують молочний улун, як і більшість інших видів улунів. Для заварки слід брати воду температура, якої не перевищує 85 градусів. Першу протоку буде потрібно злити, а другу та всі наступні можна пити дотримуючись невеликого настроювання.


Правильно приготовлений молочний улун дає настій з прозорим жовтуватим відтінком, а також унікальним ароматом з солодкими нотками молока і карамелі.


Якщо ви ще не пробували цей чай, то вам слід це зробити неодмінно та просто зараз. Унікальний смак і аромат, відчутний з першого ковтка припадуть до смаку будь-кому. Купити молочний улун, ціна якого приємно вас здивує, можна на сайті нашого магазину. Тут ви знайдете і багато інших сортів чаю, кави, а також всю необхідну атрибутику для їх приготування. Оформити замовлення можна прямо зараз, зв'язавшись з менеджером магазину.