OnlineShop Tordo
Інформація
Пошук

Білий чай Біла півонія (Бай Мудань)

Чай Бін Ган Бай Ча Бай Му Дань "Квадратик" "АА", 7 г.
0
P042
шт
17 ₴
Білий чай Білий піон ( Бай Му Дань)
0
00363
г
68 ₴
Відображено 1 по 2 з 2

 Бай Му Дань – знаменитий білий сорт чаю, який зачарує вас з перших хвилин знайомства

Білий чай Бай Му Дань – це унікальний чай, що має мільйонну армію його любителів, не лише на своїй батьківщині, а й далеко за її межами, у тому числі й в Україні.Його смак ніжний і тонкий, він залишає легкий медовий присмак, який здатний подарувати нашим рецепторам справжнє блаженство.

Якщо ви хочете купити справжній білий чай Бай Му Дань, то вам неодмінно потрібно звернутися до нашого магазину. У каталозі ви зможете знайти якісні сорти інших видів чаю, а також кави, яка зможе вас здивувати своїм вишуканим смаком!

Цікаво
Чай Бай Му Дань у перекладі на нашу мову звучить як біла півонія і це не просто. При обробці світле чайне листя залишається цілим та незмінним, завдяки чому і викликає у багатьох асоціацію з цією квіткою. Адже здавна вважається, що півонія – це символ ніжності та невинності.

Виробництво


Чай Бай Му Дань – це дуже ніжний чай, втім, як і всі інші сорти цього виду, тому майстри дуже уважно ставляться до всіх нюансів не тільки при його виробництві, але й навіть при збиранні та вирощуванні сировини. Батьківщина цього сорту – гори Уі, проте, на сьогодні, його виготовляють й у багатьох інших провінціях. Великими постачальниками є такі поселення як Сунсі, Фудін та навіть Чжен Хе.

Виробляють чай із кущів певного сорту, на якому молоді листочки з'являються ще на початку лютого. До збирання, як правило, починають приступати вже з березня. Для виробництва береться брунька та два перші крихітні листки. Категорично не проводиться збір у погану погоду, особливо коли йде дощ, а також рано вранці, поки що не зійшла роса.
Після збору листя залишають на сонці та при цьому його не мнуть або ріжуть, а залишають нудитися під сонячним промінням. Таке сушіння триває приблизно 38-40 годин. Після цього чай фасують та відправляють на продаж у магазини.

Цікаво
Вважається, що чаю оригінальному Бай Му Дан потрібно близько місяця, щоб добре настоятися, проте процеси ферментації в ньому не припиняються зовсім. Тому часто можна зустріти більш витримані екземпляри цього сорту.

При заварці чай Бай Му Дань набуває практично прозорого забарвлення з легким золотистим відтінком. Аромат настою неодмінно зможе полонити ваше серце! У ньому чути нотки фруктів, квітів та чогось солодкого! В смаку немає звичної гіркоти чи терпкості, як в інших сортах. Бай Му Дань змусить вас неодмінно переглянути свої погляди на білий чай!

 У чому користь?

Бай Му Дань є представником білих сортів чаю, тому він піддається слабкій ферментації (близько 6-7%). Як й його родичі, він дуже корисний для нашого організму. Завдяки делікатній обробці Бай Му Дань зберігає у собі величезну кількість вітамінів, мінералів, амінокислот та антиоксидантів. Він приблизно в 2-3 рази ефективніше захищає наш організм від вільних радикалів, ніж, наприклад, чорний чай. Крім того, при регулярному вживанні цього напою:
  • Знижується ризик розвитку онкології;
  • Мінімізується ризик утворення різноманітних захворювань серця;
  • Поліпшується робота імунітету;
  • Нормалізується процес травлення;
  • Відбувається омолодження всього організму;
  • Посилюються стінки кровоносних судин;
  • Знімається втома та стрес.
Чай Бай Му Дань практично не містить кофеїну, тому ви можете сміливо пити його в будь-який час доби.

 Як правильно приготувати?

Щоб отримати від чаю Бай Му Дань потужний приплив енергії та бадьорості, його слід правильно приготувати. Адже якщо не дотримуватися правильної технології, можна повністю спотворити смак готового настою. Для того, щоб у вас все вийшло з першої спроби, ми рекомендуємо ознайомитися з основними рекомендаціями:
  • Використовуйте тільки якісну воду. Для цього ідеально підійде джерельна або бутильована вода. Мінералка – найгірший варіант для приготування чаю, який тільки може спасти на думку, тому категорично не рекомендуємо її використовувати;
  • Для заварки використовуйте гарячу воду, але не окріп. Для такого ніжного чаю як Бай Му Дань це справжня катастрофа. Температура води для приготування має перевищувати 65-70 градусів;
  • Попередньо облийте чайник для заварки окропом, потім насипте в нього чай (з розрахунком 3 г на 150-200 мл) та відразу злийте воду. Перша протока дозволить позбавити чай від дрібного сміття та чайного пилу. Другу протоку з цієї ж заварки можна вже пити - тільки для початку дайте їй настоятися 10-15 секунд. З кожною наступною протокою час варто збільшувати на 5-10 секунд, тільки врахуйте, що ту саму заварку можна заварювати не більше 6 разів;
  • Посуд для заварки слід використовувати професійний або хоча б виготовлений зі скла. Не підійдуть також заварники, які увібрали сторонні запахи. У нашому інтернет-магазині ви можете купити спеціальний заварник, з яким навіть новачкові не важко приготувати смачний китайський чай правильно.

Запорука смачного чаю, звичайно ж, багато в чому залежить від того, в якому настрої ви його готуєте. Повірте, ніколи у вас не вийде смачний чай нашвидкуруч!

Придбати чай Бай Му Дань за доступною ціною та швидкою доставкою по всій території України ви можете прямо на цій сторінці. У випадку, якщо у вас виникли проблеми з вибором, ви можете звернутися до наших консультантів, які розкажуть все про наш товар та підберуть для вас щось особливе! Тому поспішайте оформити покупку у нашому офіційному магазині вже сьогодні та перед вами відкриється можливість отримати чудову знижку!